به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اظهار داشت: میانگین بارشهای استان تهران در ۵۰ سال تازه، سالانه ۲۸۰ میلیمتر بوده در حالی که در سال آبی قبل مجموع بارشهای این استان ۱۹۰ میلیمتر به ثبت رسیده است.
او گفت: استان تهران در سه سال قبل با افت بارندگیها روبه رو بوده و امسال نیز برای نخستین بار چهارمین سال پیاپی خشکسالی را توانایی میکند؛ این در حالی است که مدام در ۵۰ سال تازه، بعد از دو سال خشکسالی با ترسالی روبه رو بودیم.
اردکانی با گفتن این که “در یک دهه تازه، مشترکین شرکت آب و فاضلاب در استان تهران ۳۳ درصد افزایش یافته در حالی که منبع های تامینکننده آب تهران ثابت بوده است”، او گفت: از طرفی شرایط اقلیمی و افزایش دوره خشکسالیها جهت افت آب در دسترس شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران این چنین بالا بودن مقدار سرانه مصرف آب را یکی دیگر از چالشهای این شرکت در شرایط کمآبی جاری خواند و تصریح کرد: سرانه مصرف آب شهروندان تهرانی ۲۵۰ لیتر در شبانهروز است در حالی که در برخی کشورها با میانگین بارندگی سالانه ۷۵۰ میلیمتر، سرانه مصرف شهروندان ۱۷۰ لیتر در شبانهروز است.
به حرف های وی، سالانه ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب در شهر تهران توزیع میبشود که اگر ۲۰ درصد مقدار مصارف افت یابد، میتوانیم به اندازه ظرفیت سد امیرکبیر صرفهجویی و چالش مهم کمآبی را رفع کنیم.
وی با گفتن این که اسراف در مصرف کالای ارزشمندی همچون آب که بدون جانشین و غیر قابل تشکیل است، پذیرفته شده نیست، گشادهدستی شهروندان در تعداد بسیاری از مصارف روزانه آب ازجمله استحمام، شستشوی لباس و ظروف، آبیاری گلها و باغچهها را مصداق مصارف مسرفانه خواند و افزود: بخشی از این اسرافکاری، ناشی از قیمت ناچیز آب است چرا که آب ارزانترین کالای سبد خانوار و بهای آب در ایران پایینترین قیمت در جهان است.
وی میانگین آب بهای پرداختی ۵۵ درصد از خانوارهای تهرانی را ماهانه ۳۰۰ هزار ریال اظهار و تصریح کرد: اگرچه افزایش قیمت آب در مختصرزمان بر روی مصارف اثرگذار است، اما جبرانکننده ناترازی منبع های و مصارف نیست به این علت باید فرهنگ مصرف آب در جامعه تحول یابد.
وی تحول این فرهنگ و مدیریت تقاضا را نه به مفهوم کم مصرف کردن بلکه درست مصرف کردن دانست و افزود: یکی از ارکان مهم مدیریت تقاضای آب، فرهنگسازی مصرف بهینه و آگاهیبخشی به شهروندان است که هنرمندان میتوانند با زبان هنرمندانه در این عرصه موثر باشند.
وی تحول اقلیم و خشکسالی را واقعیتی انکارناپذیر خواند و او گفت: از ابتدای خلقت تا بحال، بشر مدام در مقابله با خشکسالی ناکام بوده است و هیچ راهی جز مدیریت مصرف آب برای سازگاری و همراهی با این اتفاق وجود ندارد و باید به مصرف بهینه آب عادت کنیم.
انتهای مطلب/