به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازدید روال های قبل بازار اندوخته نشان می دهد اکثرا ناظر حرکت شبیهی بین شاخص کل بازار اندوخته و نرخ ارز هستیم. اگر چه کارشناسان تعداد بسیاری اعتقاد دارند بازار اندوخته در بلند زمان عقب ماندگی خود را نسبت به دیگر بازار های دارایی از جمله بازار ارز و طلا جبران خواهد کرد، اما در هفته های قبل که ناظر التهاباتی در بازار غیر رسمی ارز بودیم، بازار اندوخته حرکت متغیری از خود نشان داده است.
خروج پول از بازار اندوخته و افت قیمت معامله های
بازدید قیمت معامله های بازار اندوخته به گفتن یکی از کلیدی ترین معیار ها برای بازدید رقبت اندوخته گذاران به وجود در بازار نشان می دهد، تقریبا از وقتی که نرخ ارز در بازار غیر رسمی دچار نوساناتی شده، خروج پول از بازار اندوخته شدت گرفته است.
این در حالی است که قیمت دلاری بازار مجددا به سطوح کف خود در سال های ۹۸ رسیده که از این منظر نشان می دهد بازار اندوخته از ارزندگی قابل قبولی برخوردار است.
روال معکوس بورس با نرخ ارز غیررسمی
بازدید شاخص کل بازار اندوخته از ابتدای آذر ماه به خوبی نشان می دهد که بازار اندوخته بر خلاف دیگر بازار ها از جمله بازار ارز و طلا، روندی ریزشی را در پیش گرفته است. اگر چه نرخ ازر تسعیری شرکت های بورسی بر پایه نرخ سامانه مبادله طلا و ارز است اما مسئله ای که وجود دارد این است که حتی نرخ ارز رسمی نیز در این زمان رشد اندکی را توانایی کرده است.
بورسی ها به رشد نرخ ارز خوشبین نیستند؟
یکی از نکاتی که به نظر می رسد در این روزها ترمز ورود پول به بازار اندوخته را کشیده، تنش های منطقه ای است. در واقع مسئله ای که باید به آن اشاره کرد این است که رشد نرخ ارز به گفتن نماینده ای برای انتظارات تورمی، اگر چی می تواند موجبات صعود همه ی بازار ها را فراهم کند اما جنس این رشد برای بازیگران بازار اندوخته مهم است. در شرایطی که جنس رشد نرخ ارز، از جنس نا اطمینانی باشد اندوخته گذاران چندان رقبتی برای ورود پول تازه به بازار اندوخته نخواهند داشت.
دیگر مسئله ای که می تواند علتخروج پول از صندوق های درامد ثابت بورسی بشود، انتشار کردن گواهی سپرده خاص با نرخ سود علیالحساب ۳۰ درصد است که به هر حال از جذابیت بازار اندوخته را افت می دهد.
انتهای مطلب/