امکان تبادل برق بین ایران و ترکیه با فناوری‌های روز فراهم شد

امکان تبادل برق بین ایران و ترکیه با فناوری های روز فراهم شد


به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی مقیم‌زاده، سرپرست شرکت مدیریت شبکه برق، از امضا قرارداد منفعت‌برداری خط ۴۰۰ کیلوولت خوی خبر داد و افزود: با امضا قرارداد منفعت‌برداری خط ۴۰۰ کیلوولت خوی- ایستگاه HVDC BTB وان ترکیه به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات که در جریان سفر تازه رئیس جمهور به ترکیه بین مدیران عامل شرکت‌های منفعت‌بردار شبکه‌های برق دو سرزمین امضا شد، امکان تبادل برق بین ایران و ترکیه با فناوری‌های روز فراهم شده است.

وی تجارت برق بین دو سرزمین را علتتقویت همکاری‌ها و رشد اقتصادی دانست و در ادامه گفت: این کار تنوع‌بخشی و افت وابستگی به دیگر منبع های انرژی را فراهم می‌کند.

سرپرست شرکت مدیریت شبکه برق خاطرنشان کرد: ایران و ترکیه با دقت به اختلاف قیمت برق در بازارهای خود، از نظر مالی منتفع شده و برای دو سرزمین جریان‌های درآمد تازه و افت هزینه‌های تامین برق را فراهم می‌کند.

ادامه مطلب
کشف 132 هزار لیتر سوخت قاچاق در گمرک رازی

مقیم‌زاده او گفت: هر دو سرزمین چه از نظر منبع های تشکیل انرژی و چه از نظر جغرافیایی دارای مزیت‌هایی می باشند که این اتصال امکان منفعت گیری از این مزایا را مهیا می‌کند.

او همین طور گفت: این چنین در سطحی گسترده‌تر با دقت به این که کشورمان با کشورهای حوزه قفقاز، آسیای مرکزی، جنوبی و غربی و ترکیه با کشورهای اروپایی و قفقاز تجارت و تبادل برق دارند، علاوه بر امکان تجارت برق بین دو سرزمین، امکان تجارت یا ترانزیت برق با شراکت دیگر کشورها نیز فراهم خواهد کرد.

ادامه مطلب
بازدید مطرح ضربتی افزایش تشکیل نفت خام در شورای اقتصاد_راسخ

سرپرست شرکت مدیریت شبکه برق خاطرنشان کرد: عضویت ایران در سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و سازمان همکاری‌های شانگهای و عضویت ترکیه در اکو و اتحادیه اروپایی اپراتورهای سیستم انتقال نیرو (ENTSOE) نیز می‌تواند تسهیل‌گر همکاری‌های چندجانبه باشد.

مقیم‌زاده فرمود: از طرفی اتصال شبکه‌های برق، امنیت انرژی را میسر می‌کند و جهت می‌بشود در زمان افزایش یا افتتقاضا و این چنین حوادث و یا فروپاشی شبکه‌ها، دو سرزمین به یکدیگر برای تامین پایدار برق تکیه کنند.

وی او گفت: تجارت برون‌مرزی برق زیاد تر تبدیل گسترش زیرساخت‌هایی همانند خطوط انتقال و تاسیسات اتصال می‌بشود. این گسترش زیرساخت می‌تواند اثرات مثبت گسترده‌تری بر زیرساخت انرژی کلی هر دو سرزمین داشته باشد.

سرپرست شرکت مدیریت شبکه برق خاطرنشان کرد: بر این مبنا مطالعات فاز گسترش نیز به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات توسط مشاور انجام شده که در صورت توافق طرفین و تحقق آن، ظرفیت تبادل مجموعاً تا ۱۲۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

انتهای مطلب/

ادامه مطلب
فلسطینی‌ها در شرق نابلس به خیابان‌ها آمدند



منبع