به نقل از بهداشت نیوز، دکتر علیرضا ناجی با اشاره به این که طی روزهای تازه خبرهایی مبنی بر شیوع ویروس خطرناک با نام ایکس، مکرر شنیده میبشود، اظهار کرد: حقیقت این است که نه بیماری ایکس جدیدی آمده و نه تا به امروز مورد تازهای شناسایی شده است.
وی با گفتن این که فقط سازمان بهداشت جهانی نسبت به شیوع بیماریها و ویروسهای تازه هشدار داده افزود: کارشناسان بهداشت جهانی این زنگ خطر را در رابطه نیاز به آمادگی برای ظهور فرضی یک پاتوژن به صدا درآوردهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با گفتن این که در هفتههای تازه جمعی از متخصصان بهداشت عمومی در طول نشست سالانه ۲۰۲۴ گرد هم آمدند تا در رابطه چشمانداز بیماری X او گفت و گو بشود گفت: این دانشمندان اعتقاد دارند در آینده امکان پذیر بیماری رخ دهد که چندین برابر از کووید ۱۹ خطرناکتر باشد.
دکتر ناجی اضافه کرد: مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در پانل آمادگی برای بیماری X او گفت که سازمان بهداشت جهانی برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ کلمه بیماری X را ابداع کرد، این کلمه نشانهی آن است که یک اپیدمی جدی بینالمللی میتواند توسط یک پاتوژن تشکیل بشود، اکنون این بیماری ناشناخته است ولی در عین حال میتواند علتبیماری انسانی بشود.
استاد گروه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خاطرنشان کرد: بنا بر اظهار سازمان بهداشت جهانی بیماری کرونا را میتوان اولین نوع از بیماری X درنظرگرفت.
وی در جواب به این سوال که بیماری X چطور میتواند تشکیل بشود، او گفت: با وجود این که در نهایت اشکار نیست که بیماری X از کجا خواهد آمد و یه چه وقتی ظهور میکند، برخی کارشناسان نظریههای دارند، بیماری ایکس به گمان زیاد میتواند یک ویروس تنفسی باشد، یا عامل آن ویروسی باشد که قبلا در بین حیوانات در گردش بوده، اما تا این مدت به انسان منتقل نشده است، به طور مثال امکان پذیر در خفاشها باشد همانند کووید ۱۹ و یا در پرندگان همانند آنفولانزای پرندگان و یا حتی در انواع دیگر گونههای جانوری همانند خوک یا دیگر حیوانات باشد.
دکترناجی در ادامه گفت: تجاوز بیشتر از پیش انسان به حیاط وحش، تغییرات آب و هوایی در جهان، تحقیقات نابه جا توسط غیرمتخصصان میتوانند بر روال پیدایش این بیماریها در آینده تاثییر داشته باشد.
استاد همه دانشگاه درمورد آمادگیهای مورد لزوم دربرابر جهشهای ویروسی اصرار کرد: به استناد نظریات سازمان بهداشت جهانی؛ آمادگی برای بیماری X الزام ضمانت مجدد برای تحکیم مراقبتهای بهداشتی و این چنین تحقیق و گسترش برای آزمایش دارها و دیگر ابزارهاست، همه گیری کووید درسهایی برای آینده ارایه کرده به این علت مشکلاتی که برخی کشورها در مدیریت بیماری با آن روبه رو شدند و موجبات افزایش بیماران در بیمارستانها را تشکیل کرد برای کشورهامشخص است.
اجرای اصول بهداشتی، عقیم سازی انتشاربیماری، تشکیل بسترمناسب در تشخیص آزمایشگاهی بیماریهای عفونی، انجام ردیابی موارد در تماس با بیمار و تحکیم زنجیرههای تامین لوازم و تجهیزات از جمله مواردی می بود که دکتر ناجی با مقصد کنترل بیماریهای نوپدید به آن اشاره کرد.
ممکن است بپسندید
-
راهنمای کشوری خدمات مامایی و زایمان ۱۴۰۴ ابلاغ شد_راسخ
-
علایم کرونای چشمی را جدی بگیرید_راسخ
-
گیاهی که سختی خون را تنظیم، سیستم ایمنی و دستگاه گوارش را تحکیم، سلامت قلب و عروق را نگه داری می کند و سرشار از ویتامین سی است_راسخ
-
موقع نظافت خانه این روش ها را به کار نبندید؛ از پایه باورهای غلطی هستند_راسخ
-
مزایا ورزش همگانی و راهکارهای ساده برای ورزش کردن/ اینفوگرافیک_راسخ