رعایت نکات تغذیه‌ای ایام امتحانات

مراعات نکات تغذیه‌ای ایام امتحانات

[ad_1]

به نقل از بهداشت نیوز، دکتری تخصصی تغذیه و عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی سیرجان در رابطه به نکات تغذیه‌ای در ایام امتحانات جهت تحکیم حافظه به دانشجویان مواردی را پیشنهاد کرد:

-وعده های غذایی را منظم و هر روز در ساعات اشکار صرف نمایید

-دو تا سه بین وعده در روز داشته باشید (ساعت ۱۰ صبح و ۴ عصر مصرف آجیل همانند پسته، بادام و یقیناً بادام زمینی یا بیسکویت سبوس دار و شیر، کشمش یا خرما برای تامین انرژی مصرفی مغز سودمند می باشند).

-مصرف صبحانه می‌تواند نقش مفیدی در افزایش یادگیری داشته باشد. به این علت، برای صبحانه اهمیت بسیاری قائل باشید. خوردن مواد غذایی سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر همانند تخم مرغ آب پز، ترکیب نان، پنیر و گردو، ترکیب شیره انگور و ارده، همراه با یک فنجان چای زیاد کم رنگ یا یک فنجان قهوه انتخاب های مناسبی در وعده صبحانه می باشند و می توانند به افزایش کارایی مغز پشتیبانی کنند.

-در طی روز آب کافی بنوشید (افتآب بدن یکی از مهم ترین دلایل حس خستگی و ضعف بدنی می باشد).

-از پرخوری زیاد و مصرف غذاهای پرچرب پرهیز نمایید، به علت این که دریافت غذای زیاد و افزیش حجم معده علتانتقال زیاد تر خون به سمت دستگاه گوارش و تشکیل کسالت و بیحالی در درس خواندن می بشود.

-در میانه مطالعه بهتر است که مواد غذایی و تنقلات منفعت گیری ننمایید. مصرف این مواد را برای زمان های استراحت بگذارید (بعنوان مثال میتوانید ۵۰ دقیقه مطالعه کنید و ۱۰ دقیقه استراحت نمایید و در زمان استراحت تغذیه نمایید).

-سوسیس، کالباس، همبرگر و پیتزا، پفک و چیپس و سیب زمینی سرخ کرده را از تغذیه خود حذف کنید و در صورت علاقه به مصرف، در ایام امتحانات از مصرف آن ها خودداری نمایید.

-برنج مخلوط با حبوبات یا سبزیجات، ماهی، ماکارونی، سوپ جو، عدسی و خورشت های کم چرب، غذاهای خوبی برای ایام مطالعه و امتحان می باشند.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

-میوه تازه، آب میوه خانگی و طبیعی را در بین وعده ها داشته باشید.

-سبزی تازه همراه وعده های غذایی میل نمایید.

-در زمان مطالعه می توانید از دمنوش هایی همانند چای سبز، گل گاوزبان، اسطوخودوس، زعفران، بابونه و نعناع منفعت گیری کنید (در مصرف دمنوش زیاده روی نکنید).

-در زمان امتحان چند عدد خرمای خشک، شکلات تلخ یا بیسکوئیت به همراه داشته باشید و در صورت کم شدن قند مصرف نمائید.

-در ایام امتحانات مصرف زیاد چای پر رنگ، مصرف زیاد قهوه، نسکافه و دیگر خوراکی های حاوی کافئین و نیز مصرف نوشابه های انرژی زا به علت تحریک سیستم عصبی، تشکیل تپش قلب، اختالل در خواب و تشکیل اضطراب پیشنهاد نمیشود. بطور کلی مصرف روزانه بیشتر از ۲ تا ۳ فنجان قهوه در طول روز پیشنهاد نمی گردد.

-مصرف یک لیوان شیر (ترجیحا در ساعات قبل از خواب شبانه) به اسایش، بهبود کیفیت خواب و بهبود کارکرد مغزی پشتیبانی میکند.

-به هیچ گفتن به حالت ناشتا در سر جلسه امتحان حاضر نشوید. اگر به هر دلیلی نمیتوانید صبحانه بخورید، خوردن یک عدد موز یا مقداری مویز یا مغز بادام میتواند تغذیه خوبی برای صبح آزمون باشد.

-قبل از امتحان از مصرف کربوهیدرات های سادهای که علتافزایش ناگهانی قند خون میشود، پرهیز نمایید. چون این مواد که شامل آب میوه های مصنوعی و کلیه مواد غذایی است که با مقادیر بسیاری قند و شکر شیرین شده اند، علتافت قند خون، حس خواب آلودگی و عدم تمرکز در جلسه امتحان میشود.

-اگر امتحان در ساعات سپس از ظهر است در وعده نهار از خوردن غذاهای حجیم، نفاخ، پر چرب، سرخ کرده و مصرف دوغ و ماست بخصوص ترش پرهیز بشود و ناهار حداقل دو تا سه ساعت قبل از امتحان مصرف بشود.

[ad_2]

منبع