مشاور وزیر اقتصاد: معدود نانوایی متخلف هیاهو می کنند/ محدودیتی در فروش متعارف نان به مردم نداریم

مشاور وزیر اقتصاد: معدود نانوایی متخلف غوغا می کنند/ محدودیتی در فروش متعارف نان به مردم نداریم

[ad_1]

محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد در او مباحثه با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ درمورد حواشی‌ای که اخیراً در حوزه فروش نان و اعتراض برخی نانوایی‌ها تشکیل شد، اظهار کرد: مطرح هوشمندسازی فروش نان، یک زیرساخت برای شفاف‌سازی زنجیره آرد و نان در سرزمین است. ما یک حلقه مفقوده در سالیان قبل در سرزمین داشتیم که هیچ داده‌ای ناظر به اطلاعات مرتبط با تبدیل آرد به نان در سرزمین وجود نداشت. امروز ما این اطلاعات را در اختیار داریم و نزدیک به ۲۰ ماه هست که از استقرار این سامانه در سرزمین می‌گذرد.

او گفت: در این فرآیند جزء اصول طراحی این است که ما قضیه یا ایده‌ای درخصوص آزادسازی قیمت نان نداریم، مسئله دوم هم این که هیچ ایده‌ای در خصوص سهمیه‌بندی یا محدوده‌گذاری برای مصرف نان مردم هم نداریم، اما علتخاصی بوده سپس از استقرار کارتخوان‌های هوشمند از انتهای سال قبل و اغاز امسال مبنی بر این که در فرآیند تعلق آرد یارانه‌ای به نانوایان، سهم هزینه‌ای آرد یارانه‌ای نزدیک به ۹۵ درصد به‌مسئولیت دولت است و فقطً نانوایان ۵ درصد از هزینه همه‌شده آرد را می‌پردازند. آرد یک کالایی است که حجم یارانه در آن بالاست و دولت مبتنی بر این زیرساخت تصمیم داشت که انحرافات مصارف آن را افت بدهد.

مشاور وزیر اقتصاد او گفت: نظام تخصیص آرد یارانه‌ای به نانوایان در سالیان قبل یک عدد اشکار بوده است و در تعبیر نانوایان هم بعضاً کلمه سهمیه منفعت گیری می‌بشود به همین علت می‌گویند که “سهمیه نانوایی ما کم شده است”، یعنی این نگاه را دارند که “این سهم یک سهم ثابتی است فارغ از این که من چه عملکردی داشته باشم”.

جلال تصریح کرد: با استقرار سامانه هوشمندسازی این الگو تحول کرده است. سپس از مطرح هوشمندسازی ما ادبیاتی تحت گفتن “سهمیه نانوا” نداریم، “اجازه خرید آرد یارانه‌ای” داریم که در سامانه یکپارچه کشوری همه نانوایان هر ۱۰ روز یک بار یا ۱۵ روز یک بار ـ بسته به استانی که در آن استقرار دارند ـ خرید دارند و انجام خواهند داد و هیچ مشکلی هم ندارد و فرآیند پایداری هم دارد.

او همین طور گفت: کارکرد نانوایان در کارتخوان‌های هوشمند توسط یک ماشین پردازش داده و یک هوش مصنوعی پردازش می‌بشود از این بابت که صحت و سقم این تراکنش‌ها از نظر آن ماشین پردازش داده صحت‌سنجی بشود، به گفتن مثال اگر تراکنشی در نیمه‌شب زده بشود در منطقه‌ای که هیچ‌کس خرید ندارد و تراکنش‌ها مکرراً با یک کارت در فاصله وقتی مختصر ثبت بشود یا مبالغ غیرمتعارفی از فروش نان یا هر چیزی همانند این ثبت بشود چون ما سقف محدودیتی برای اراعه به مردم نداریم این نظام‌های پردازشی را آوردیم داخل سامانه. زیاد تر نانوایان این‌گونه حرکت می‌کنند که اراعه نان را به‌شکل عادی به مردم انجام خواهند داد، این پردازش‌ها فقطً برای شناخت افرادی است که احیاناً انگیزه تقلب یا تخلف دارند، سپس از پردازش آن تراکنش‌هایی که از نظر سامانه پذیرفته شده است به معادل آرد تبدیل می‌بشود و برای دوره آتی تعلق اشکار می‌کند.

مشاور وزیر اقتصاد او گفت: برخی از نانوایان به هر دلیلی امکان پذیر بخواهند انگیزه‌ای داشته باشند که تراکنش‌های غیرواقعی و نامتعارفی ثبت کنند با این انگیزه که احتمالا آرد بیشتری به آنها تعلق اشکار بکند، سامانه این تراکنش‌ها را پردازش می‌کند، غیرواقعی یا واقعی بودن آنها را محاسبه می‌کند و مبتنی بر آن آرد تعلق اشکار می‌کند.

جلال افزود: متأسفانه این خبرها که بعضاً روی این نوشته نقل می‌بشود و صحت ندارد از این جهت است که برخی افراد علاقه‌مند می باشند تراکنش‌های غیرواقعی مبالغ بالا ثبت بکنند و سامانه هم بدون هیچ‌گونه پردازشی معادل آن را تخصیص بدهد، روزی ۱۲ میلیون تراکنش خرید نان در سرزمین مدیریت می‌بشود و انتقاد افراد معدود را باید با این عدد بزرگ قیاس کرد.

وی با گفتن این که “ما در لحظه تراکنش هیچ محدودیتی در تعداد فروش نان نداریم” اضافه کرد: اما قاعده برای نانوایان شفاف شده است و اراعه عمومی نان به مردم باید در حد عرف مصارف خانوار آن منطقه باشد، ۴ قرص نان هم تعبیر زیاد نادقیقی است، در نان لواش که نان سبکی است عرف مناطق عددهای زیاد بالاتری است ولی در نوشته نان سنگک که نان بزرگتر و حجیم و وزین‌تری است تعدادش پایین‌تر است.

او همین طور گفت: نانوا یک ماموریت دارد؛ برای مصارف عمومی خانوار که مشتریان محلی دارد و طبق معمولً مشتریانش را می‌شناسد باید در عرف مصارف خانوار اراعه نان را انجام بدهد و انگیزه‌ای درخصوص ساخت تراکنش‌های غیرواقعی در آن وجود نداشته باشد چون سیستم حافظه دارد و متضرر می‌بشود. در نوشته مشتریان خاصی که برخی از نانوایی‌ها دارند یک یا دو مشتری خاص دارند همانند بیمارستان، همانند یک رستوران، همانند یک واحد صنفی که نان مصرف می‌کند و حجم خریدها بالاتر است بیشتر از یک سال است که نوشته منوی کسب‌وکارها در کارتخوان نانوایان تعریف شده است و فرآیند ثبت‌نامش هم زیاد ساده است و فرد با راهنمایی خود نانوا سپس از این که مراجعه کرد و تقاضای  حجم خرید بالا یا نامتعارف نان را داشت به‌علت این که یک نوع کسب‌وکار و یا مجموعه‌ای است که این نان را نیاز دارد ثبت‌نام می‌کند.

جدیدترین اخبار و مهم ترین رویدادهای ۲۴ ساعته در بخش های حوادث ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصاد و تکنولوژی ، ورزشی ، فرهنگ وهنر ایران و سایر مناطق جهان را در وب سایت خبری راسخ بخوانید.

او گفت: ساختار فرمانداری‌ها در سرزمین پنل‌های وابسته را دارند به‌شدت تأییدش می‌کنند و در واقع آن فرد از آن زمان به سپس از منوی کسب‌وکار هر مقدار نان بخرد چون مدیریت مستقلی دارد هیچ صدمه یا تبعات منفی برای نانوا ندارد، بعد ما یک عرف فروش به عموم مردم داریم که همین منوی عمومی کارتخوان‌های هوشمند است و برای آن مشتریان خاص که یک یا دو نمونه مشتریان آن نانوا امکان پذیر این مشتری‌ها را داشته باشند منوی کسب‌وکار را داریم، خارج از این از نظر ما هر اتفاقی بیفتد ساختن برخی از تراکنش‌های غیرواقعی است که بعضاً با تعبیر مردم و… از آن منفعت گیری می‌بشود تا احیاناً سوءاستفاده‌ای شکل بگیرد.

جلال در ادامه گفت: امیدواریم این نوشته به‌قدر کافی با این توضیحات روشن بشود که هم مردم نوشته برایشان روشن باشد هم نانوایانی که اکثریتشان دارند فرآیند عادی اراعه نان را انجام خواهند داد در عرصه آرد مشکلی ندارند اما برخی احتمالا مطابق عادت قبل‌شان بخشی از آردشان را خارج از شبکه اراعه می‌کردند که سودجودیی‌های خودشان را داشته باشند، امروز مبتنی بر این سامانه این امکان از آنها گرفته شده است و هیچ شخصی و سلیقه‌ای هم وجود ندارد در واقع قاعده‌هایی که در این سامانه حاکم است به‌صورت عمومی در کل سرزمین حاکم است و سامانه نمی‌تواند به سود یا زیان فردی عمل بکند.

جلال در رابطه با مقدار فروش متعارف و مفهوم عرف و “عرف در تهران چه مقدار است؟” او گفت: عرف عدد معین ندارد، توسط سامانه محاسبه می‌بشود حتی خود ما هم عددش را نمی‌دانیم تحلیلش هم احتمالا در تهران درست نباشد، در مناطق گوناگون جمعیتی سرزمین بسته به تمکّن و معیشت خانوارها، مقدار مصرف نان نزدیک است در مناطقی که سقف معیشت پایین‌تر است قوت خرید مردم پایین‌تر است مصارف نان بالاتر است و در مناطقی که قوت خرید مردم بالا می‌رود مصرف نان افت اشکار می‌کند، لذا سامانه در تناسب گوناگون سرزمین میانگینی از حرکت خرید مردم را محاسبه می‌کند و یک فاصله مناسب یا مؤثری در نظر می‌گیرد که هنگامی خریدهایی در نانوایی‌های آن منطقه دارد اتفاق می‌افتد باید در این چارچوب رقم بخورد. هنگامی نانوا دارد به خانوارهای ساکن منطقه نان اراعه می‌کند فهمید می‌بشود که این خانواده برای نیاز شخصی خودش نان خرید می‌کند یا برای بازفروشی و مواردی از این جنس این کار را می‌کند، برای مصارف تجاری هم که نوشته کسب‌وکار را نقل کردیم یعنی ثبت‌نامی صورت می‌گیرد و در حجم بالایی می‌تواند نان خرید بکند.

وی او گفت: عددی وجود ندارد هر فردی هم عدد اظهار بکند ما از نظر سامانه رد می‌کنیم، اظهار عدد علتمی‌بشود که نانوایان متضرر بشوند و تعبیر اشتباهی هم هست، مصارف مردم در فصول گوناگون متفاوت است جابه‌جایی‌های جمعیتی داریم، تغییرات حالت معیشتی داریم و عددها مشابه با مناطق است و هیچ عدد سراسری یا استانی هم وجود ندارد برای این که اجحافی اتفاق نیفتد سامانه خودش این عدد را محاسبه می‌کند. نانوایان تا وقتی که نانشان را برای مصارف خانواده‌ها اراعه می‌کنند بدون نگرانی فروششان را ادامه بدهند حتماً آرد مشابه را دریافت می‌کنند. حجم بسیاری از نانوایان بابت حرکت درستشان با افزایش تخصیص آرد یارانه‌ای روبه رو شدند و نانوایی‌هایی را داریم که ۵۰ درصد یا زیاد تر آرد یارانه‌ای‌شان نسبت به وقتی که سهمیه ثابت حاکم بوده افزایش یافته است و این ناشی از این است که کارکرد بدون ساختن تراکنش یا تراکنش‌های غیرواقعی باشد. همه نانوایان ما کارنامه دقیقی دارند و مبتنی بر آن وضعیتشان در قیاس با منطقه خودشان به آنها گزارش داده می‌بشود.

انتهای مطلب/+

[ad_2]

منبع